Oerap Oerap

Bron: De Hippe Vegetariër
Bron: De Hippe Vegetariër

Uit alle Indische keukengeheimen

Een veganistisch groentegerecht met geraspte kokos.


Recept voor 4 personen

Bereidingstijd 20 minuten

 

Ingrediënten

200 g sperziebonen (of katjang pandjang), in stukken gesneden

200 g taugé, staartjes verwijderd

1/2 spitskool, in reepjes gesneden

1 komkommer, geschild

2 teentjes knoflook

3 sjalotjes

2 cm verse kentjoer (wortelstok van de kaempferia galanga) of 1/2 tl kentjoerpoeder

1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad), fijngesneden

1 propje asem (tamarinde) in 2 el heet water opgelost

1 tl suiker

200 g kokos, geraspt

1 el sambal oelek

zout

 

Bereiden

Blancheer de sperziebonen, de taugé en de spitskool beetgaar. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd hem in dunne plakjes.

Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn.

Wrijf de verse kentjoer en de djeroek poeroet fijn en vermeng ze met het asemwater, de suiker en wat zout. Breng op smaak met de sambal oelek.

Kook de gemalen kokos in 75 milliliter water op laag vuur totdat het water is opgenomen.

Vermeng de boemboes met de gemalen kokos.

Voeg de geblancheerde groenten toe en schep het geheel om zodat alles goed verdeeld is. Serveer op een bord.

 


Alle Indische keukengeheimen van Jeff Keasberry