Paté van gerookte zalm, mascarpone en dragon

Bron: Donna Hay
Bron: Donna Hay

Uit Kerst, het kookboek van Donna Hay

Voorgerecht of hapje.


Recept voor 6 personen

 

250 g mascarpone

handje dragonblaadjes

1 el dijonmosterd

1 tl fijngeraspte citroenschil

1 el citroensap

grofgemalen zwarte peper, om te bestrooien

300 g gerookte zalm, in stukjes

zalmkuit, voor erbij

kant-en-klare crackers met zaden, voor erbij

 

 

Draai de mascarpone, dragon, mosterd, citroenschil, citroensap en peper in een foodprocessor tot een glad mengsel. Voeg de zalm toe en draai met korte pulsen tot alles net is gemengd. 

Verdeel de paté over schaaltjes of gesteriliseerde potten en schep de zalmkuit erop .

Serveer de paté met de crackers.

 

Tip: Deze paté is in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.


Kerst, het kookboek van Donna Hay