Broccoli met citroenboter en tijmbroodkruim

Bron: Donna Hay
Bron: Donna Hay

Uit Kerst, het kookboek van Donna Hay

Een bijgerecht dat je in de oven afbakt, dat is precies wat we willen met kerst. De broccoli blancheer je van tevoren en ook de botersaus maak je al klaar. Je hoeft de saus dan tijdens het diner alleen even kort te verwarmen en over de broccoli te gieten. Strooi het broodkruim erover en de schaal kan de oven in. Makkelijker kan het bijna niet.


2 stronkjes broccoli in roosjes

50 gram ongezouten boter, gehakt

1/2 el geraspte citroenschil

1/2 el citroensap

2 el droge witte wijn

zout en versgemalen peper

20 gram vers zuurdesembroodkruim

citroentijmblaadjes

1 el olijfolie extra vergine

 

Verwarm de oven voor op 200 ° C (400 ° F). 

Doe de broccoli in een grote hittebestendige kom en overgiet ze met kokend water. Laat 2 minuten staan, laat goed uitlekken en doe ze in een grote ovenschaal.

Verwarm de boter, citroenschil, citroensap en wijn in een kleine steelpan op middelhoog vuur en roer tot de boter is gesmolten. Giet de saus over de broccoli en bestrooi met zout en peper.

Meng het broodkruim, tijm en olie in een middelgrote kom. Strooi het mengsel over de broccoli en zet 20 minuten in de oven of tot het kruim goudbruin zijn en de broccoli gaar is. 


Kerst, het kookboek van Donna Hay