Broodjes uit eigen oven

De geur van versgebakken brood is onweerstaanbaar. Iedere thuisbakker weet dit. En met dit verrukkelijke derde boek van Levine van Doorne kun je nu ook de lekkerste broodjes thuis bakken. In dit boek staan 42 recepten voor zoete en hartige broodjes in allerlei variaties: advocaatbroodjes, kaneelbroodjes, chocoladekoffiebroodjes, uienkaasstokjes, Italiaanse gehaktbroodjes, kruidenbroodjes met knoflook en nog veel meer heerlijks.

De werkwijze bij de recepten is net als bij Levines eerste twee boeken weer uitermate helder stap voor stap beschreven. 


'Broodjes uit eigen oven' is het derde boek van Levine van Doorne maar voor mij het eerste. Ik kook graag en meestal lukt ook alles wel, maar bakken vind ik maar moeilijk. Levine van Doorne heeft er echter geen moeite mee. Ze heeft al jarenlang ervaring in het broodbakken en deelt haar recepten op haar blog en facebookpagina Uit de keuken van Levine. Van haar hobby heeft ze nu ook haar werk gemaakt, ze geeft elke week workshops en cursussen Brood bakken. 

 

Het boek heeft een inleiding en hoofdstukken voor Zoet, Hartig en Lunchbroodjes. In de inleiding geeft Levine aan vooral haar 'Tips bij de recepten' te lezen en na dat gedaan te hebben ben ik al een stuk geruster. Levine geeft veel uitleg bij alle facetten van het broodbakken. Dat begint bij de ingrediënten waarna het wegen, het kneden, het rijzen, het vormen en het bakken volgt.

Nu durf ik het wel aan. Ik ga broodjes bakken!

 

Alle recepten zijn voorzien van een foto en een korte inleiding van Levine. De instructies zijn duidelijk met soms zelfs begeleidende foto's. Heel handig. 

Ik ben begonnen met de Italiaanse gehaktbroodjes en de oliebollen. Tegelijk, haha. Maar het is gelukt en het resultaat mag er zijn. En zowel de gehaktbroodjes als de oliebollen waren erg lekker.

Broodjes bakken is eigenlijk ook helemaal niet veel werk. Het kost alleen veel tijd omdat het deeg vaak twee keer moet rijzen. Je moet het bakken van broodjes dus wel goed plannen. 

 

Kortom, een heerlijk boek! Voor een beginnende broodjesbakker zoals ik een aanrader. Maar ook de gevorderde bakker kan vooruit, dit boek staat vol met nieuwe vormen en smaken van broodjes.

Auteur: Levine van Doorne

Uitgeverij: Forte Culinair

Hardcover - 160 pagina's - ISBN 9789462502116

Recepten uit dit kookboek

Italiaanse gehaktbroodjes

 

14 stuks - 30 minuten zonder rijs- en baktijd - brood - snack


Oliebollen

 

40 stuks - 60 minuten exclusief rijstijd - bakrecept - snack