Holy Happy Belly

Voel je blij en energiek, ook in de herfst- en wintermaanden. Hoe?

Door de recepten uit dit boek te maken. Gebaseerd op Ayurvedische principes zorgen de heerlijke, vegetarische gerechten ervoor dat je spijsvertering optimaal functioneert in herfst en winter. Want als die goed werkt, ben jij in balans.

Hoe dat zit, en welke invloed voeding heeft op je gestel, lees je allemaal in dit boek. Lekker hoor.


Van Uitgeverij Snor kreeg ik dit boek met de veelbelovende titel Holy Happy Belly en bovenstaande tekst op de achterkant. Je blij en energiek voelen in de donkere maanden van het jaar, dat willen we toch allemaal. Bianca Fabrie, Ayurvedisch therapeut, vertelt ons in dit boek vol mooie sfeerfoto's hoe je dat door gezond en lekker eten kunt bereiken. 

 

In het boek staan recepten voor een optimale spijsvertering. Per seizoen is er een verdeling in hoofdstukken voor ontbijt, salade, soep, groenten en granen, zoet en extra's. Naast al die mooie recepten worden in het kort ook de Ayurvedische basics uitgelegd met de dosha's van de seizoenen. De seizoenen hebben de grootste invloed op ons welzijn. De herfst en winter voelen koud, droog en licht. We hebben dan behoefte aan tegenovergestelde energieën die verwarmend, aardend en vochtig. 

Ayurveda is een holistische gezondheidsleer. Als je gezonde voeding eet die je goed kunt verteren, voel je je prima. Bij alle recepten staat een korte inleiding van de schrijver en vaak zijn ze voorzien van tips om het recept aan te passen aan jouw smaak. Ook worden er één of meerdere ingrediënten uitgelicht en de eigenschappen daarvan beschreven. 

 

Het A4 grote boek met glimmende gouden letters ziet er prachtig uit. Het bevat 47 recepten met heldere, paginagrote foto's waarbij het water je meteen in de mond loopt, zo lekker zien de gerechten eruit. Je wil ze het liefst meteen maken want niks houdt je nu nog tegen om je goed te voelen. 

Auteur: Bianca Fabrie

Uitgeverij: Snor Uitgeverij

Hardcover - 144 pagina's - ISBN 9789463140751

Recepten uit dit kookboek

Wortel-linzensoep met gember

 

2 personen - 30 minuten - soep