Wortel-linzensoep met gember

2 personen - 30 minuten

soep

Ingrediënten

  • 1 el ghee
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl winterspecerijenmix of 
  • 1,5 tl paprikapoeder 
  • 2 el geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 g wortel, in stukjes

 

  • 1 paarse wortel, in linten (met een dunschiller)
  • 100 g rode linzen
  • 750 ml groentebouillon 
  • 15 g grofgehakte bladpeterselie 
  • zwarte peper of chili (vlokken is olie) naar smaak

 


Bereiden

Verhit de ghee in een ruime pan, doe daar de kurkuma, specerijenmix en paprikapoeder bij en bak 1 minuut mee. Doe dan de gember en knoflook erbij en fruit en paar minuten aan. 

Voeg de wortels en linzen toe, roer even door voordat de bouillon erbij gaat. Laat alles 15-20 minuten koken op zacht vuur. Haal na 10 minuten de wortellinten eruit, spoel ze af en zet ze apart. 

Pureer als alles gaar is de soep met een staafmixer. 

Verdeel over kommen en garneer met de wortellinten, chili en peterselie. 

Kookboek

Holy Happy Belly

Bianca Fabrie

Voel je blij en energiek, ook in de herfst- en wintermaanden. Hoe?

Door de recepten uit dit boek te maken ...

 

Lees meer