Zoete aardappelsoep 'African style'

4 personen - 45 minuten

soep

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel 
  • 300 g wortel 
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 el olijfolie 
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder

 

  • 1/2 tl kaneel
  • 2 bouillonblokjes 
  • 1/2 blik kokosmelk 
  • 2 el pindakaas 
  • 1 1/2 tl sambal of harissa
  • 50 g gepelde pinda's 
  • 2 el sesamzaad
  • Optioneel: witte rijst 

 


Bereiden

Schil de zoete aardappels en de winterwortel en snijd in grove stukken.

Doe de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de specerijen,  de aardappels en de wortel toe en laat alles een paar minuten meebakken op laag vuur.  Blus het geheel af met 750 ml water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat alles 30 minuten pruttelen tot de zoete aardappels en de wortels zacht zijn.

Voeg de kokosmelk, de pindakaas en de sambal of harissa toe en pureer de soep met een staafmixer. Laat hem nog 5 minuten zachtjes koken. Rooster de pinda's en het sesamzaad kort in een droge koekenpan op laag vuur. Schep de soep in kommen en garneer hem met de geroosterde pinda's. Om de soep extra vullend te maken, kun je er wat gekookte rijst aan toevoegen. 

Kookboek

Eten uit een kom

Dorien Holla

Maaltijden uit een kom - oftewel foodbowls - zijn superrelaxed. In dit nieuwe boek vind je de lekkerste bowlgerechten ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.