
Uit Eten uit een kom van Dorien Holla
Verse soep vinden wij heerlijk comfort food. Zeker nu het buiten zo koud is, is dit hartverwarmend soepje een feestje.
De smaak van pindakaas kan behoorlijk overheersend zijn. Voeg zelf naar smaak toe, wij gebruiken 1 eetlepel en vonden dat genoeg.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zoete aardappel
300 g wortel
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
1/2 tl kaneel
2 bouillonblokjes
1/2 blik kokosmelk
2 el pindakaas
1 1/2 tl sambal of harissa
50 g gepelde pinda's
2 el sesamzaad
Optioneel: witte rijst
Bereiden: (45 minuten)
Schil de zoete aardappels en de winterwortel en snijd in grove stukken.
Doe de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de specerijen, de aardappels en de wortel toe en laat alles een paar minuten meebakken op laag vuur. Blus het geheel af met 750 ml water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat alles 30 minuten pruttelen tot de zoete aardappels en de wortels zacht zijn.
Voeg de kokosmelk, de pindakaas en de sambal of harissa toe en pureer de soep met een staafmixer. Laat hem nog 5 minuten zachtjes koken. Rooster de pinda's en het sesamzaad kort in een droge koekenpan op laag vuur. Schep de soep in kommen en garneer hem met de geroosterde pinda's. Om de soep extra vullend te maken, kun je er wat gekookte rijst aan toevoegen.
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.