Pizza met champignons en oesterzwammen

5 stuks - 30 minuten - 2 uur rijstijd

pizza - snack

Ingrediënten

Pizzabodem

  • 15 g verse gist of 7 g instantgist
  • 360 ml lauwwarm water
  • 600 g pizzabloem + wat extra
  • 6 g fijn zeezout
  • 1 el olijfolie  + extra

ook nodig: weegschaal, pizzasteen of 2 met olijfolie ingevette bakplaten

1 pizzabodem 30 cm

  • 75 g paddenstoelen, bijv. oesterzwammen en champignons
  • een handvol rucola (10 g)
  • 1 el olijfolie
  • 70 g crème fraîche
  • 1,5 g truffeltapenade
  • 1 stuk Parmezaanse kaas

ook nodig: dunschiller of rasp


Bereiden

Zeef de bloem boven een ruime kom en voeg het zout toe, de instantgist,  300 ml water en de olijfolie toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed nog ± 15 minuten goed door tot het deeg soepel en elastisch aanvoelt. Voeg  de rest van het water toe als het deeg te droog is, of  wat extra bloem als het te klef is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de deegbol minimaal 2 uur in  de koelkast rijzen.

Haal het deeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de heteluchtoven voor op 240 °C met de pizzasteen op een rooster in het midden van de oven. Heb je geen pizzasteen, gebruik dan een gewone bakplaat, schuif ‘m helemaal onder in de oven en verwarm 15 minuten voor.

Vorm 5 gelijke bollen van het deeg en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot pizzabodems met een doorsnede van 30 cm.

 

Roer de creme fraîche los en meng met de truffeltapenade. Verdeel de crème fraîche over de pizzabodem. Verdeel de champignons en oesterzwammen erover.

Bak de pizza op de pizzasteen of op de bakplaat in 7-10 minuten goudbruin.

Verdeel de rucola erover en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

 

Kookboek

Favorieten van La Place

In Favorieten van La Place staan meer dan 100 recepten voor thuis. Van kinderfavoriet pannenkoekjes met hangop tot de nieuwe smoothiebowl. Maak heel gemakkelijk belegde sandwiches met kruidenkaas ...

 

Lees verder