Citroen-mascarponemousse met amaretti

4 personen - bereiden 25 minuten (wachten 2 uur)

nagerecht

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 citroenen
  • 60 g amaretti (amandelkoekjes)
  • 1 bakje mascarpone (250 g)

 

  • 80 ml slagroom
  • 75 g suiker

Ook nodig: 4 kookringen van 7 cm


Bereiden

 

Bekleed de binnenkant van de kookringen met een reep bakpapier. Laat het papier uitsteken, de mousses worden hoger dan de kookringen.

 

Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Boen 1 citroen schone en rasp de gele schil eraf. Pers beide citroenen uit. Breng de citroenrasp met het sap en de suiker in een steelpan tegen de kook. Roer tot de suiker is opgelost. 

Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de hete citroensiroop. Laat de siroop tot kamertemperatuur afkoelen.

 

Breek intussen de amaretti in grove stukjes. Zet de kookringen op een plat bord. Maak in elke ring een bodempje van de stukjes amaretti maar bewaar nog wat voor de garnering. 

Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom tot een dikke, romige crème. Klop de citroensiroop er in een dun straaltje door. Schenk de mousse op de amaretti en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. 

 

Zet de mousses op 4 borden. Verwijder de kookringen en het bakpapier en verkruimel de rest van de amarettistukjes erboven.

Kookboek

Simpel en snel

In Favorieten van La Place staan meer dan 100 recepten voor thuis. Van kinderfavoriet pannenkoekjes met hangop tot de nieuwe smoothiebowl. Maak heel gemakkelijk belegde sandwiches met kruidenkaas ...

 

Lees verder