Aardappeltortilla met spinazie

4 personen - 20 minuten

oven 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 250 g spinazie, deelblokjes
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 450 g aardappelblokjes
  • 6 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprika tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en de Italiaanse kruiden, zet het vuur laag en laat de spinazie ontdooien en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een zeef en laat uitlekken. Schep voorzichtig de aardappelblokjes erdoor en verdeel over een ingevette ovenschaal. Klop de eieren, breng op smaak met zout en peper en giet over het aardappelmengsel. Bedek met een laag geraspte kaas en bak 30 min in de oven.

Eigen recept