Tortilla met paprika en chorizo

8 personen - 40 minuten

bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g chorizoworst, in blokjes
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 6 eieren
  • 50 g pittige kaas, grofgesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes

Bereiden

Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de chorizo op zacht vuur 5 min. uit. Boen de aardappels schoon en snijd in dunne plakjes. Neem de chorizo uit pan nemen. Schep de ui, knoflook en aardappel door het bakvet van de chorizo en bak het mengsel op laag vuur afgedekt in 10-12 min. gaar maar niet bruin. Schep af en toe om.

 

Klop in kom de eieren los met zout en peper naar smaak. Schep de kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door het losgeklopte ei. Verdeel het eimengsel direct over bodem van een koekenpan en bak de tortilla op matig hoog vuur 10-15 min., tot bovenkant droog is. Keer eventueel met behulp van een deksel en bak de onderkant nog 2-3 min.

 

Laat de tortilla in pan 10 min. afkoelen en snijd 8 punten.

Eigen recept