Tapas & Pintxos uit Bretagne

'Tapas & Pintxos uit Bretagne' is gebaseerd op de wereldberoemde eetcultuur van San Sebastian. Dit boek is een ontmoeting tussen twee culinaire topregio's : Bretagne en Baskenland, aangevuld met smaken die we proefden tijdens onze culinaire ontdekkingstochten. Je vindt in dit kookboek tapas, pintxos en raciones terug. Een tapa is een aperitiefhapje dat bij een drankje wordt aangeboden. Een pintxo of pincho is bewerkelijker dan een tapa, het heeft een persoonlijke signatuur. En een ración is een ruimere portie die door verschillende gasten kan worden gedeeld. Deze culinaire traditie verenigt zich uitstekend met het gastronomisch patrimonium van Bretagne. 


Onze TAPAS & PINTXOS uit Bretagne komen uit de keuken van ons culinaire guesthouse 'La Maison Blanche aux Volets Bleus'. Ze zijn geïnspireerd door het enorme aanbod dat Bretagne rijk is én op gerechten ontdekt tijdens onze culinaire ontdekkingstochten. Op deze culinaire reizen gaan we proeven in auberges, op foodmarkets, aan table d'hôtes, pintxos- bars of aan een kraampje op straat, bij kleine producenten of bij vrienden thuis, in sterrenrestaurants en tijdens onze vierhanden diners, in de Sociedades gastronómicas, tijdens kookworkshops die we organiseren of zelf volgen. 

Auteur: Joris Delanghe, Anouck Delanghe

Uitgeverij: Spectrum

Hardcover - 240 pagina's - ISBN 9789461616951

Recepten uit dit kookboek

 

Nog geen recepten