Gepofte aardappel met romige vulling

4 personen - 25 minuten

oven 65 minuten - aardappel

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen van
    ca. 200 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote rode paprika
  • ½ bekertje crème fraîche van 125 ml
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • ½ rode ui, heel fijngehakt
  • 2 el fijngehakte basilicum

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en bestrijk ze rondom met olijfolie. Leg ze samen met de paprika op de bakplaat in het midden van de oven. Laat de aardappelen in ca. 45 minuten gaar worden.

 

Neem de paprika na ca. 20 minuten, als het vel zwartgeblakerd is, uit de oven. Leg de paprika ca. 10 minuten in een afgedekte schaal. Verwijder daarna met een puntig mesje het velletje en snijd de zaadlijsten weg. Snijd de paprika in repen.

 

Neem de aardappels uit de oven en snijd er overlangs een kapje af. Schep het aardappelkruim tot op ca. 2 cm van de rand eruit. Prak het aardappelkruim in een kom fijn en meng de crème fraîche met de helft van de kaas, de gesnipperde ui en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

Vul de aardappelen hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en leg de reepjes paprika erop. Sprenkel er wat olijfolie over en laat de aardappelen in de oven in nog ca. 20 minuten mooi goudbruin kleuren.

 

Ook lekker met uitgebakken spekjes en gehakte bieslook.

Bron