Auteur: Giancarlo en Katie Caldesi

Uitgever: Good Cook

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 272

ISBN: 9789461431646

Uitgave: mei 2017

Prijs: € 24,95

Sicilië

Inhoud kookboek

Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet hebben geproefd.

Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar: met ansjovis en in rode wijn gestoofd. Of serveer caponata, het zoetzure auberginegerecht.

Streetfood uit Palermo, antipasti en prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat: van ricotta- taart met marsalasiroop tot en met ijs en torta di marmellata ai mandarini.

 

Ga voor meer informatie of bestellen naar Bol.comRecepten uit Sicilë


Zoetzure auberginesGeroosterd varkensribstuk met appels en rozemarijn uit Sicilië van Giancarlo en Katie CaldesiePaarse broccoli met pittige amandelcrunch uit Sicilië van Giancarlo en Katie Caldesie