Auteur: Karin LuitenCaldesi

Uitgever: Nieuw Amsterdam

Bindwijze: Hardcover

Pagina's: 256

ISBN: 9789046822555

Uitgave: augustus 2017

Prijs: € 24,99

Slim zonder pakjes & zakjes

Recensie Heerlijk Boek

In de serie kookboeken 'Zonder pakjes & zakjes' van Karin Luiten volgt hier het volgende boek, 'Slim koken zonder pakjes & zakjes'. Slim in de zin van duurzaam koken, je koelkast leegmaken en kliekjes niet weggooien maar er weer een ander lekker gerecht mee maken.

 

Daarmee daagt Karin Luiten je uit om niet slaafs alle recepten te volgen maar ze te maken met de ingrediënten die jij in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld geen pistachenoten, vervang ze dan door andere noten die je wel in huis hebt en creëer zo je eigen recepten.

 


 

Groenten zijn het uitgangspunt in het boek. Er zijn 19 hoofdstukken zoals het hoofdstuk aardappel, aubergine, courgette, peultjes, spitskool etcetera. Ieder hoofdstuk bevat verschillende recepten over de groente met daarnaast nog tal van ideeën wat je kunt maken als je wat van die groente over hebt. Makkelijk hoor!

Karin Luiten helpt je ook om een goede voorraadkast aan te leggen, geeft je tips voor boodschappen doen en hoe je kliekjes het best kunt bewaren. Kortom, Karin Luiten denkt écht met ons mee.

 

Wanneer ik door het boek blader word ik echt blij. Zoveel heerlijke en verrassende recepten. Bij het hoofdstuk aardappel staat bijvoorbeeld het recept Papas rellenas, gefrituurde ballen van aardappelpuree, gevuld met gehakt en een eitje. Loopt het water jou ook al in de mond? Of wat dacht je van een tartiflette met camembert, of verschillende variaties op aardappelpuree, een stamppotje, een gratin en nog veel meer bereidingen van aardappel. Het houdt niet op en en dat is zo bij ieder hoofdstuk.

Hoewel er veel recepten in het boek staan (meer dan 200) is het toch lekker handzaam met 256 pagina's. Bij de index staat aangegeven of een recept vegetarisch is of vegetarisch kan.

De recepten zijn geschikt voor doordeweeks maar kunnen ook goed in het weekend of wanneer je gasten hebt. Ze zijn duidelijk maar tegelijkertijd kort geschreven, je hebt dus geen lappen tekst die je door moet spitten, en de ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar.
Bij ieder recept is een korte inleiding geschreven. Een korte beschrijving, waar het gerecht vandaan komt of een tip. Ook zijn alle recepten voorzien van een foto. Meestal geen paginagrote foto's maar een kleinere foto naast het recept. En dat is maar goed ook want anders zou het boek wel drie keer zo dik zijn.
Slim zonder pakjes & zakjes. Een boek voor elke dag dat je veel inspiratie en ideeën geeft en je uitdaagt om te koken met wat er al in je voorraadkast en koelkast ligt.

Flaptekst

Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien. Duurzaam en gezond, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Uitgangspunt is seizoensgroente: wat kun je allemaal doen met een pompoen, of een bloemkool, of bietjes? Maar ook de dankbare veelzijdigheid van een kip komt aan de orde. Elk basisingrediënt biedt diverse mogelijkheden, van het ene recept rol je vanzelf in het andere. Nooit meer hetzelfde eten, want je creëert steeds weer nieuwe gerechten, ook met kliekjes en restjes, en zonder pakje of zakje.

 

Ga voor meer informatie of bestellen naar Bol.com


Recepten uit Slim Zonder pakjes & zakjes
Aardappelgroentepuree