Wortelcaponata

Uit Jamie kookt Italië van Jamie Oliver

Voorwoord van de auteur

Dit is een verrassend lekker gerecht met wortels in de hoofdrol, die maal al te vaak als saaie groente worden gezien. Maak je ze op deze manier, dan zijn ze de stek van de show - waarschijnlijk zelfs van de hele maaltijd. Serveer deze caponata warm of koud, als bijgerecht, als antipasto met koude vleeswaren, kaas en brood, of met wat rucola, als superlekkere salade


meer lezen

Kalfsragout met paddenstoelen

Uit Slow Cooking van Danny Jansen

Deze kalfsragout doet me denken aan vroeger. Zondag met de kinderen naar oma. Eerst koffie, en rond lunchtijd die heerlijke romige ragout in zo'n krokant pasteibakje. Mmm ...


meer lezen

Kipspiesjes in Prosciutto met salsa-verdevulling

Uit Jamie kookt Italië

Dit is echt een leuk recept. Rijg de gevulde en ingepakte kippendijen aan twee spiesjes, bak ze lekker krokant en snijd ze vervolgens door om het witte vlees te onthullen. Maar de glansrol is weggelegd voor de aardappels; die nemen het braadvocht van de spiesjes op en worden daardoor onweerstaanbaar lekker.

meer lezen

Kruidige kip met rijst en tuinerwten

Uit Zomers koken met Yvon van Yvon Jaspers

Voorwoord van de auteur

In mijn keuken staat mijn beste vriend, een Aga. Een fornuis dat altijd warm is. Zomer en winter, en waar ik dus altijd tegenaan geplakt sta. Alleen die paar weken dat het in Nederland echt warm is, zet ik 'm uit en zijn we vrolijk veroordeeld tot de barbecue buiten.

Deze kruidige kipschotel is typisch zo'n gerecht voor die Nederlandse zomers die niet altijd bepaald warm zijn. Het kan gewoon in een pan met dikke bodem op een laag vuurtje. 


meer lezen

Knoflook-kruidentomaten met entrecote

Uit Koken & Genieten van augustus 2018

Tomaten zijn er nu volop! En wanneer je ze bakt in de oven worden ze nóg zoeter.

meer lezen