Brood, pizza enz.

Picknickbrood met gegrilde groenten en feta

Uit delicious Magazine


meer lezen

Quiche met gehakt, pompoen en pastinaak uit Toppers met Gehakt

Een herfstige quiche met pompoen en pastinaak op een laagje van kruidig gehakt.

Weer een heerlijk recept uit Toppers met gehakt.

Het recept is best bewerkelijk want pompoen schillen en schoonmaken kost even wat tijd. Beide groentes worden ook nog afzonderlijk geblancheerd. De beschreven 20 minuten bereidingstijd is dus wat aan de krappe kant. Om tijd te winnen blancheer je in 2 pannen tegelijk maar dan heb je weer wat meer afwas. Gelukkig wordt er kant-en-klare bladerdeeg gebruikt.

En als dan eenmaal de quiche in de oven staat heb je weer alle tijd voor anderen dingen zoals bijvoorbeeld met maken van een salade voor erbij.


meer lezen

Chiliburger met pikante saus uit Toppers met Gehakt

Heb jij aan een broodje hamburger voldoende als avondmaaltijd? Met deze pikante bonensaus erbij wel hoor!

Dit recept staat samen met nog 69 andere gehaktrecepten in het boek Toppers met gehakt. Eenvoudige familierecepten voor elke dag. Balletjes, burgers en worstjes, sauzen, vullingen en overschotels. Voor elk wat wils. 

meer lezen

Boerenkool-pancettaquiche uit Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann

...

meer lezen

Ocean pizza uit Chef met lef van Nigel van der Horst

When shrimps meet tuna.
Tonijn en garnalen doen het goed samen. En Nigel geeft ze met sriracha nog wat extra pit.

Van deze makkelijke naanpizza's krijg je geen genoeg. Waar je ze ook mee belegt, het is eenvoudig, snel klaar en vooral heel erg lekker. 
Bak ze 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden en je zet een heerlijke maaltijd op tafel. Maar ook als snack doen deze pizza's het goed. Snijd in stukjes en deel uit.

meer lezen

BBQ-chicken pizza uit Chef met lef van Nigel van der Horst

Nigel van her Horst: Barbecuesmaak + kip = perfect harmony. En al helemaal op een pizza!


meer lezen

Pizza met pulled pork en coleslaw uit de Pizzabijbel van Simon Giaccotto

In de Pizzabijbel staan naast how-to's en basisrecepten ook ontzettend veel pizzarecepten. Klassieke pizza's, internationale pizza's, vega pizza's, pizza's met vlees, pizza's met vis, pizzolo's enz enz.

 

Nadat een stuk procureur de hele dag op de green egg had gegaard was de keus niet meer moeilijk. Een pizza met pulled pork en coleslaw! En BBQ-saus natuurlijk. Dat recept komt dan weer uit de BBQ-Bijbel van Julius Jaspers.

Makkelijk zeg, die Kookbijbels.


meer lezen

Pizzadeeg met korte rijstijd uit de Pizzabijbel van Simon Giaccotto

Pizza bakken is zo leuk om te doen en echt veel werk heb je er niet aan. Je moet alleen lang wachten. Het deeg moet namelijk lang rijzen, 2 tot 24 uur, afhankelijk van het recept. 

Hier is gekozen voor een recept met een rijstijd van 4 uur. Even goed plannen dus want als je rond zessen wil eten moet je toch wel om half 2 aan het deeg beginnen. Goede bloem kopen voor pizzadeeg blijkt nog een lastige klus. Gebruik voor deeg met een rijstijd van 4 uur of minder gerust een harde bloem type 00. Voor recepten met een langere rijstijd heb je sterkere bloem nodig.


meer lezen

Hamburgerbroodjes uit De Beste Burgers van Martin Kintrup

Weken werd er thuis al om gevraagd. Wanneer bak je nou zelf die hamburgerbroodjes uit De Beste Burgers van Martin Kintrup? Hier zijn ze dan!

 

Wat Martin Kintrup zelf over zijn broodjes zegt.

Één klassieker: vele varianten: je kunt elk broodje dat je hebt bestreken met een mengsel van ei en melk geheel naar eigen smaak bestrooien met sesamzaad (geel of gemengd), komijnzaad, grof gemalen peper, fijngehakte rozemarijn, gesnipperd ui of geraspte kaas (1-2 el per broodje). 

Mijn regel: als het lekker is, mag het!

meer lezen

Baguettes met kip uit Fingerfood van de BBQ van Andreas Rummel

In het boek Fingerfood van de BBQ staan allerlei lekkere hapjes die je op de barbecue kan maken. Dat hoeft natuurlijk niet persé, met het fornuis en de oven kan je dit lekkers ook goed maken maar de barbecue geeft het wel die heerlijke rokerige smaak. 

Gebruik bij het maken van dit recept bewust gezondere keuzes. 

Neem in plaats van het vlees van kippenbouten met vel, kipdijen filet zonder vel. Vervang de mayonaise door friteslijn van Remia en gebruik minder zout in de salade. Geloof me, ook dan zijn de baguettes om je vingers bij af te likken. 


meer lezen

Lente-uitaart uit het paasnummer van Jamie Magazine

Deze hartige taart met lente-ui is zowel warm als koud erg lekker. 

Telkens neem ik mezelf voor het deeg van de bodem zelf te maken maar dat is weer niet gelukt. Ik had nog maar een uurtje voordat de gasten kwamen dus ik had nogal haast. Snel wat bladerdeeg uit de diepvries gehaald, lente-uitjes gesneden, eieren losgeklopt en pijnboompitten geroosterd. Binnen 15 minuten stond de taart in de oven, gelukkig. Ik bakte hem in 45 minuten op 180 °C prachtig goudbruin en gaar. 

Een perfect recept voor een paasbrunch. 


meer lezen

De Bonanza burger uit De Beste Burgers van Martin Kintrup

Alweer zo'n lekkere burger van Martin Kintrup. Deze Bonanza burger bestaat uit een laagje coleslaw (erg lekker!), een rundvleesburger, whisky-barbecuesaus, gebakken bacon en tomaat. Smullen hoor!

De saus maken is een uitdaging. Er moet suiker gekaramelliseerd worden en dat vind ik altijd een spannend werkje. Bij dit recept karamelliseer je droog, dat wil zeggen zonder toevoeging van een vloeistof. Laat op een zacht vuurtje de suiker smelten, dan komt alles goed. Op het eind laat je de saus goed inkoken tot hij stroperig is.

 


meer lezen

De Oriënt-express burger uit De Beste Burgers van Martin Kintrup

Deze hamburger is er niet zomaar één. Deze oriëntaalse hamburger maak je helemaal zelf van gemalen lamsvlees, rodekoolsalade, gemarineerde aubergine, muntyoghurt en hummus. En lekker dat hij is!

Je moet voor deze hamburger wel eventjes de keuken in want je maakt alles zelf. Zelfs het broodje als je wil. Ik heb dat niet gedaan deze keer en kocht kant-en-klare hamburger-broodjes bij de super maar de volgende keer ga ik het zeker proberen. Het broodjesrecept dat bij deze burger hoort is voor Oosterse broodjes, met Griekse yoghurt en za'atar. Klinkt goed hè.


meer lezen

Montadito ansjovis op twee manieren uit Morito van Sam & Sam Clark

In de tapasbar van Sam & Sam Clark, Morito, noemen ze deze broodjes een grotere tapa. Want iedereen krijgt twee broodjes, een montadito met tomaat en eentje met avocado. Het contrast tussen de twee zorgt voor één van de lekkerste smaakcombinaties. Neem bij voorkeur om en om een hap. 

Bij Morito serveren ze het gerechtje Ansjovis op twee manieren op een Moritobroodje. Wanneer je dit gerechtje thuis maakt kan het ook heel goed op een sneetje geroosterde ciabatta. Rooster in de oven op 200 °C. Dan zijn ze heerlijk krokant.


meer lezen

Gratinbroodjes met stoofvlees uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Heb je een restje pulled pork of ander stoofvlees over? Niet weggooien hoor. Je kan er nog allerlei lekkere gerechten mee maken. In het boek Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi staan verschillende suggesties. Van bitterballen tot pasteitjes en gegratineerde broodjes.

Voor deze gegratineerde broodjes met peterselie-knoflookcrème kan je een dag oude, harde bolletjes gebruiken. Je bakt ze gevuld opnieuw knapperig. Of je gebruikt afbakbroodjes. Dat kan ook. De baktijd blijft dan hetzelfde. 

meer lezen

Bruschetta met groene puree van doperwten, geitenkaas en ei uit Simple Dinners van Donna Hay

De combinatie doperwtjes met munt kende ik al maar dat samen met een eitje en geitenkaas? Dat is pas echt smullen.

Donna Hay maakt er in haar boek Simple Dinners een heerlijk gerecht van met knapperige bruschetta's. Je besmeert ze met geitenkaas op, belegt ze met het doperwtenmengsel en maakt het af met een gepocheerd eitje.


meer lezen