Dressings, sauzen en dips

Hummus uit Streetfood van Torsten Hülsmann en Antonio Buntenkötter

Lekker dippen met hummus, de gezonde en populaire kikkererwtenpuree.
Hummus komt oorspronkelijk uit het middenoosten en is een puree van kikkererwten, op smaak gebracht met sesampasta, komijn, knoflook en citroen. Je serveert het als dip met platbrood, pita's of lekkere crackers. Maar ook op een broodje met een plakje kipfilet is het heerlijk als lunch. Als je er op tijd aan denkt, gebruik dan gedroogde kikkererwten. Die hebben zoveel meer smaak dan kikkererwten uit blik. 
In het recept van Streetfood staat wel een foutje. Je weekt de gedroogde kikkererwten geen 12 minuten maar 12 uur. Daarna een uurtje koken, pureren en klaar!

meer lezen

Klassieke BBQ-saus uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

Ik zei het al eerder. Voor mij is het bbq-seizoen begonnen. En bij een goed stuk vlees van de bbq, hoort wat mij betreft een home made bbq-saus.
De basis van de saus is Heinz tomatenketchup. Voeg daar gesnipperde ui, bruine suiker en specerijen aan toe en laat even inkoken. En 15 minuten later heb je een heerlijke bbq-saus die perfect combineert met gegrild vlees. 

meer lezen