Ontbijt en lunch

Wraps met asperges, ham en eiersalade uit Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Deze wraps hebben de foto maar net gehaald. Tijd om nog lekker wat peterselie door de eiersalade te doen was er niet meer.

 

Het recept in het boek Dagelijkse kost 2 van Jeroen Meus is origineel met witte asperges maar met groene asperges is deze wrap ook heel lekker. En het geeft ook nog een mooi kleuraccent.

 

Hieronder vind je de ingekorte versie het recept. Jeroen beschrijft in zijn boek Dagelijkse kost 2 zijn recepten heel uitgebreid. Met deze ingekorte versie gaat het je ook vast lukken deze heerlijke wrap te maken.


meer lezen

Schotse scones uit de World of veggies van Mirjam Leslie-Pringle

Een luxe ontbijt of late brunch? Bak er deze zalige Schotse scones bij uit het boek Veggies van Mirjam Leslie-Pringle.
De scones zijn lekker luchtig en fris door de kwark. Je eet ze met veel room en goede jam. 

Schotse scones zijn ook erg populair in Engeland, Australie, Ierland en Canada. In Engeland worden deze kleine broodjes geserveerd met clotted cream bij de afternoon tea maar met slagroom zijn ze ook echt overheerlijk. 

meer lezen

Frittata met avocado en tomaat uit De man die koken kan van Walter Luitwieler

Wat een heerlijke lunch had ik vanmiddag.

Frittata uit de oven. Walter Luitwieler geeft in zijn boek De man die koken kan maar liefst drie varianten. De eerste is met avocado en tomaatjes. De tomaatjes worden in de oven lekker zoet en combineren geweldig met de avocado.

De tweede variant is met garnalen en champignons en de derde is een rijstfrittata met kip en zongedroogde tomaatjes. Dat klinkt toch allemaal fantastisch of niet? Maar nu eerst het recent met avocado en tomaat.

 


meer lezen

Lente-uitaart uit het paasnummer van Jamie Magazine

Deze hartige taart met lente-ui is zowel warm als koud erg lekker. 

Telkens neem ik mezelf voor het deeg van de bodem zelf te maken maar dat is weer niet gelukt. Ik had nog maar een uurtje voordat de gasten kwamen dus ik had nogal haast. Snel wat bladerdeeg uit de diepvries gehaald, lente-uitjes gesneden, eieren losgeklopt en pijnboompitten geroosterd. Binnen 15 minuten stond de taart in de oven, gelukkig. Ik bakte hem in 45 minuten op 180 °C prachtig goudbruin en gaar. 

Een perfect recept voor een paasbrunch. 


meer lezen

Montadito ansjovis op twee manieren uit Morito van Sam & Sam Clark

In de tapasbar van Sam & Sam Clark, Morito, noemen ze deze broodjes een grotere tapa. Want iedereen krijgt twee broodjes, een montadito met tomaat en eentje met avocado. Het contrast tussen de twee zorgt voor één van de lekkerste smaakcombinaties. Neem bij voorkeur om en om een hap. 

Bij Morito serveren ze het gerechtje Ansjovis op twee manieren op een Moritobroodje. Wanneer je dit gerechtje thuis maakt kan het ook heel goed op een sneetje geroosterde ciabatta. Rooster in de oven op 200 °C. Dan zijn ze heerlijk krokant.


meer lezen

Gratinbroodjes met stoofvlees uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Heb je een restje pulled pork of ander stoofvlees over? Niet weggooien hoor. Je kan er nog allerlei lekkere gerechten mee maken. In het boek Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi staan verschillende suggesties. Van bitterballen tot pasteitjes en gegratineerde broodjes.

Voor deze gegratineerde broodjes met peterselie-knoflookcrème kan je een dag oude, harde bolletjes gebruiken. Je bakt ze gevuld opnieuw knapperig. Of je gebruikt afbakbroodjes. Dat kan ook. De baktijd blijft dan hetzelfde. 

meer lezen

Mexicaanse rundvlees/wortelburgers uit Hemsley & Hemsley van Jasmine en Melissa Hemsley

 

Pittige en sappige burgers of gehaktballetjes. De geraspte wortel geeft een licht zoete smaak en maakt de balletjes lekker smeuïg. 

Met dit recept kan je alle kanten op. Maak gerust een dubbele hoeveelheid en vries dan de helft van de rauwe burgers in voor een andere keer. Serveer ze op een broodje, als borrelhapje met guacamole, in een sla wrap of door de spaghetti.


meer lezen

Burrito met zoete aardappel, zwarte bonen en avocado uit Simply Nigella van Nigella Lawson

Vandaag doen we lekker makkelijk. Een burrito uit het boek Simply Nigella van Nigella Lawson.

De burrito is gevuld met een laag zoete aardappelpuree, een mengsel van zwarte bonen en tomaatstukjes afgedekt met avocado en kaas. Eerst even de zoete aardappel koken en pureren en dan stapelen maar. Ja, Nigella weet wel wat lekker is.


meer lezen

Bruschetta met groene puree van doperwten, geitenkaas en ei uit Simple Dinners van Donna Hay

De combinatie doperwtjes met munt kende ik al maar dat samen met een eitje en geitenkaas? Dat is pas echt smullen.

Donna Hay maakt er in haar boek Simple Dinners een heerlijk gerecht van met knapperige bruschetta's. Je besmeert ze met geitenkaas op, belegt ze met het doperwtenmengsel en maakt het af met een gepocheerd eitje.


meer lezen

Muffins die altijd lukken uit The New Easy van Donna Hay

Muffins bakken. Zo gezellig om dat in de vakantie samen met de kinderen te doen. En met deze muffins van Donna Hay uit The New Easy is het helemaal een makkie. Ze kunnen namelijk niet mislukken. Dat is gegarandeerd succes en met zoveel fruit erin zou je het misschien nog een gezond tussendoortje kunnen noemen ook. 


meer lezen

Waldorfsalade uit Simple Smart Cooking van Julius Jaspers

Waldorfsalade, hij lijkt heel simpel, is heel simpel maar hij is oh zo verrukkelijk. En je kan er alle kanten mee op. Bij de Kookfabriek staat 'Waldorf on a stick' als amuse op de kaart. Julius Jaspers maakt er in zijn boek Simple Smart Cooking een soort snack van. En ik? Ik maak er een lunchsalade van en eet hem vanmiddag lekker op. 


meer lezen

Kazig kaasloos roerei met opengebarsten kerstomaatjes uit Cravings van Chrissy Teigen

Dit is hét perfecte gerecht voor in de kerstvakantie. Maak het voor de familie-kerstbrunch of lekker voor jezelf, om op te eten terwijl je rustig de puzzel in de krant maakt. Het roerei is romig met zoutig en crispy spek, precies zoals Chrissy het graag heeft.

Ik weet zeker dat jij er ook van zal smullen.


meer lezen