Vegetarische hoofdgerechten

Romige paddenstoelen uit Puur Pasta van Laura Santtini

In het boek Puur Pasta staan heerlijke sausen voor bij de pasta maar die je ook goed kunt combineren met aardappels, rijst of een stukje vlees of gevogelte.

 

Dit herfstige gerecht met gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld staat zo op tafel. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, witte wijn en room.

 

Serveer met bijvoorbeeld fettuccinie, een smallere vorm van tagliatelle, of bucatini.


meer lezen

Indische eieren met sperziebonen uit het augustusnummer van Delicious

Niks zo fijn als buiten eten in de zomer, vindt Janneke Philippi. 'Het lijkt alsof alles dan beter smaakt. Ik doe niet al te ingewikkeld en als het kan maak ik alles van tevoren. Ik stop er graag boontjes, snijbonen en doperwten in, die zijn nu volop te koop.'

Variant van de Indische eieren met omelet:
Roer in plaats van gekookt ei eens dikke stukken omelet door de stoog, ook heerlijk!
Als je de saus de avond van tevoren maakt, trekt de smaak nog beter in de eieren. 
Janneke Philippi 

meer lezen