Sous-Vide

Sous-vide is het vacuüm garen van ingrediënten in een waterbad op een lage en constante temperatuur en levert perfect gegaard vlees, vis, groenten en meer op. Met dit boek leer je de fijne kneepjes en ontdek je de talloze mogelijkheden van sous-vide koken. Waarom kun je een kip niet in z'n geheel sous-vide garen, maar wél sappige bouten en filets serveren? Bas Robben laat aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken een fantastische manier is om voedsel nog malser en smaakvoller te bereiden.

Met zowel basis- als gevorderde recepten, is dit hét ultieme handboek voor de hobbykok.


meer lezen

Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld

Nooit meer kerststress met de Allermakkelijkste Kerst

 

Je meest relaxte kerst ever? Dat kan met Het allermakkelijkste kerstkookboek van J.-F. Mallet! Want er zijn heus ook snelle feestgerechten die je in een handomdraai hebt gemaakt. Van blini's met kaviaar tot een salade met garnalen en lychees, tot ossenhaas-in-een-jasje: met dit Allermakkelijkste kookboek in je hand, heb je de lekkerste Kerstmis van het land!


meer lezen

Gourmetpret met Danny

Het ultieme gourmetboek van de bekende tv-chef Danny Jansen. Hij geeft je inspiratie voor gemakkelijke, feestelijke, smakelijke en originele gourmetrecepten, want er is weinig gezelliger dan samen tafelen en genieten van een vrolijke maaltijd.

Gourmetpret met Danny staat vol toegankelijke recepten voor vlees-, vis- en vegagerechten die je in klein formaat kunt bereiden. Danny laat je zien dat je heel eenvoudig en zonder stress nét wat originelers op tafel kunt zetten. Lekkere smaakcombinaties, opeens chic met coquilles, Italiaans, kleine stoofgerechten, speciale gerechtjes voor kinderen: alles kan.


meer lezen

Het Keto-dieet voor blijvend gewichtsverlies

Hou je van een koolhydraatarm eetpatroon en wil je je stofwisseling dat extra duwtje geven om gewicht te verliezen? Dan is het keto-dieet perfect voor jou. Wanneer je voedsel eet dat veel gezonde vetten bevat, gematigd eiwitten en weinig tot geen koolhydraten komt je lichaam in ketose. In plaats van glucose (de grootste energiebron uit koolhydraten) te verbranden gaat je lichaam vet verbranden. Hoe je dit kunt bewerkstelligen lees je in dit boek. In de over zichtelijke inleiding beschrijft Martina de 3 fasen van het keto-dieet en helpt ze je door de eerste weken. 


meer lezen

Vers uit de oven

Je oven is het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur. Door middel van eenvoudige tips en trucs leert dit boek je hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je oven en geeft je bovendien een verzameling succesgerechten die je keer op keer wil maken.

'Vers uit de oven' bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en een aantal voor speciale gelegenheden. Haal meer uit je oven dan tot nu toe en bereid de lekkerste ontbijtjes, lunchgerechten en hartige snacks, avondeten en zoet. 


meer lezen

Eieren van Sophie Matthys

Eieren zijn zowat het meest democratische ingrediënt ter wereld. Goedkoop, altijd lekker en door de eindeloze variaties nooit saai. Zowel in de haute cuisine als in de meest bescheiden keuken zijn eieren een onmisbaar ingrediënt.

Een eenvoudige omelet met spek, een eitje met garnalen of een vogelnestje: de lekkerste gerechten van bij ons komen aan bod. Maar ook liefhebbers van de wereldkeuken vinden hun gading in dit smakelijke boek, met bijvoorbeeld een hartige tortilla, een verrassende tajine of quinoa met spiegelei. En natuurlijk is er ruimte voor desserts als sabayon of citroensoufflé.


meer lezen