Bloemkool mac 'n cheese

Uit 'Vol Smaak'

Comfordfood met romige saus, pasta, kaas en allerkunner bloemkool - hier vermalen tot couscouskorrels. Die groente kan ook echt alles hebben!


meer lezen

Vanille-ijs met Dulce de leche

Uit IJs & co

Voorwoord van de auteur

 

Vanille-ijs is een echte klassieker en geliefd bij velen, zo ook bij mij. Het is een goede basis voor andere ijssoorten. Gebruik een vanillestokje voor de meest intense vanillesmaak.


meer lezen

Kapsalon

Uit Vet Lekker

Een bakje gevuld met verse friet, daarop achtereenvolgens shoarma en kaas. Vervolgens gaat het gerecht 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden en daarna wordt het afgetopt met een simpele salade van sla, komkommer en tomaat, knoflooksaus en sambalsaus. 

Een lunchgerecht met de favoriete ingrediënten van de kapper Nataniël Gomes. 

 

Het recept van de shoarmakruiden en de knoflooksaus komen uit het boek Vet Lekker. Het recept van de sambalsaus vonden we op internet.


meer lezen

Kipballetjes tajine

Uit de keuken van Fatima

Voorwoord van de auteur

Heb jij een tajine in de keuken staan die je bijna niet gebruikt? Vanaf nu wel! We trappen af met deze simpele, maar o zo lekkere kipballetjes tajine. Staat binnen dertig minuten op tafel en de ingrediënten zijn vrij simpel. 


meer lezen

Remouladesaus, roquefortcreme en kippenlever-cognacmousse

Uit Masterclass Dips

Voorwoord van de auteur

 

Remouladesaus is een Franse saus op basis van mayonaise. Hij wordt veel gegeten bij gebakken vis. 

Roquefort is een rauwmelkse blauwaderkaas die ook wel de koning van de blauwaderkazen wordt genoemd. De kaas maakt deze  dip lekker pittig.

Het recept van kippenlevermousse is heel lekker. Het smaakt een beetje naar paté maar dan wat romiger.


meer lezen