Pasta en risotto

Pasta met prei, worst en knoflook-kruidensaus

Uit 7 minuten in de keuken - Pasta

Met dit recept kan je eindeloos variëren. Voeg een ui toe aan de prei of vervang een deel van de prei door courgette. Allebei kan natuurlijk ook. 

Vind je de saus te droog, voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta of witte wijn toe. 

 

Omdat Saucisse de Morteau heel moeilijk verkrijgbaar is hebben wij grillworst gebruikt. Heerlijk!


meer lezen

Stroganoff van gemengde paddenstoelen

Uit Slow Cooked Vega van Katy Holder

Voorwoord van de auteur

Hoewel een Stroganoff oorspronkelijk met vlees wordt bereid, is deze stevige vegetarische versie misschien wel lekkerder. Neem indien mogelijk paddenstoelen die rijk aan smaak zijn zoals de portobello. 

 

Wij maakten deze Stroganoff in de multicooker. Superhandig omdat die ook een bakstand heeft. Eerst even de sjalotjes en daarna ook de paddenstoelen aanbakken op de bakstand en daarna ga je over op de slowcook stand. Hoe makkelijk kan het zijn.


meer lezen

Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki

Uit Foodies januari 2019

Dit gerecht maakten wij met half-om-half gehakt. De gehaktballetjes waren ontzettend lekker. We zijn er nog niet uit of nu komt door de citroenrasp of de dille maar dat maakt niet uit. We maken het vast nóg een keer.

 

Orzo vind je in de supermarkt van het merk De Cecco met de naam 'riso'.


meer lezen

Pasta met pesto alla calabrese

Uit de Pastabijbel van Roberta Pagnier

Pasta in een volle saus van paprika, tomaat, een pepertje, ricotta en pecorino. De gegrilde courgette en aubergine geef je er apart bij en je maakt het geheel af met kappertjes en basilicum. Wat een topgerecht!

meer lezen

Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat

Uit Winterkost van Jeroen Meus

Voorwoord van de auteur

Er bestaat geen beter comfortfood dan cannelloni. Deze heerlijke vegetarische versie met spinazie en een romige duxelle van champignons overtreft alle verwachtingen.

Heb je de smaak van cannelloni te pakken? Probeer ze eens met een andere vulling, Bijvoorbeeld ricotta, gebakken courgette en zongedroogde tomaat. 

Je kunt ook droge lasagnevellen gebruiken voor de cannelloni. Kook ze met een paar tegelijk even in kokend water met zout en een scheutje olie. Zorg dat ze niet aan elkaar kleven. Spoel ze met koud water, halveer en leg ze op een theedoek. 


meer lezen

Italiaanse lasagne

Uit Gehakt van Sophie Matthys

Een fijn basisrecept voor Italiaanse lasagne. Wij hebben hem voor ons zelf verder op smaak gebracht met knoflook, oregano, tijm, peterselie en omdat we van een beetje pittig houden met een rood pepertje en een lemon drop.

Maak de schaal verder af met mozzarella, tomaat en nog wat fijngehakte peterselie 

meer lezen

Rucola-paddenstoelenrisotto

Uit Delicious Editie 11, november 2018

Een recept van Janneke Philippi. 

Lekker met eendenborstfilet, entrecote of biefstuk. 


meer lezen

Pasta met wodka

Uit Puur Pasta van Laura Santtini

Voorwoord van de auteur 
Nog een ideaal gerecht voor de late uurtjes. Maak de wodkasmaak sterker door de wodka eraan toe te voegen als de saus kookt. Doe dat voor je de erwten toevoegt en de pan van het vuur haalt. Dan verdampt er weinig alcohol en blijft de wodkasmaak sterk aanwezig. 

meer lezen

Pasta met worst en venkel

Uit de Pastabijbel van Roberta Pagnier

Voorwoord van de auteur

In Italië zijn ze dol op venkel. Niet zo gek, want deze groente zit bomvol smaak. Venkelzaadjes zijn de gedroogde zaadjes van de venkelplant en de combinatie met worst doet mij watertanden. In Toscane gebruiken ze ze de zaadjes in de salami, genaamd Finocchiona. 


meer lezen

Romige paddenstoelen uit Puur Pasta van Laura Santtini

In het boek Puur Pasta staan heerlijke sausen voor bij de pasta maar die je ook goed kunt combineren met aardappels, rijst of een stukje vlees of gevogelte.

 

Dit herfstige gerecht met gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld staat zo op tafel. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, witte wijn en room.

 

Serveer met bijvoorbeeld fettuccinie, een smallere vorm van tagliatelle, of bucatini.


meer lezen

Pasta met kip en prei uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

Hier word ik nou zo blij van. Een makkelijk en snel recept, deze pasta met kip en prei uit Slimme eenpersoons maaltijden van Sam Stern. Je kookt de pasta, stooft de prei met een scheutje wijn en bakt de kip lekker bruin. Dan roer je alles door elkaar met wat roomkaas en mosterd en klaar is je maaltijd. 

De ene helft eet je op en van de andere helft maak je morgen een frittata. Je hoeft dan alleen nog maar eieren aan het kip-preimengsel toe te voegen en de frittata te bakken. Zo gepiept, dus ideaal voor een doordeweekse dag. 

meer lezen