Pasta en risotto

Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat

Uit Winterkost van Jeroen Meus

Voorwoord van de auteur

Er bestaat geen beter comfortfood dan cannelloni. Deze heerlijke vegetarische versie met spinazie en een romige duxelle van champignons overtreft alle verwachtingen.

Heb je de smaak van cannelloni te pakken? Probeer ze eens met een andere vulling, Bijvoorbeeld ricotta, gebakken courgette en zongedroogde tomaat. 

Je kunt ook droge lasagnevellen gebruiken voor de cannelloni. Kook ze met een paar tegelijk even in kokend water met zout en een scheutje olie. Zorg dat ze niet aan elkaar kleven. Spoel ze met koud water, halveer en leg ze op een theedoek. 


meer lezen

Italiaanse lasagne

Uit Gehakt van Sophie Matthys

Een fijn basisrecept voor Italiaanse lasagne. Wij hebben hem voor ons zelf verder op smaak gebracht met knoflook, oregano, tijm, peterselie en omdat we van een beetje pittig houden met een rood pepertje en een lemon drop.

Maak de schaal verder af met mozzarella, tomaat en nog wat fijngehakte peterselie 

meer lezen

Rucola-paddenstoelenrisotto

Uit Delicious Editie 11, november 2018

Een recept van Janneke Philippi. 

Lekker met eendenborstfilet, entrecote of biefstuk. 


meer lezen

Pasta met wodka

Uit Puur Pasta van Laura Santtini

Voorwoord van de auteur 
Nog een ideaal gerecht voor de late uurtjes. Maak de wodkasmaak sterker door de wodka eraan toe te voegen als de saus kookt. Doe dat voor je de erwten toevoegt en de pan van het vuur haalt. Dan verdampt er weinig alcohol en blijft de wodkasmaak sterk aanwezig. 

meer lezen

Pasta met worst en venkel

Uit de Pastabijbel van Roberta Pagnier

Voorwoord van de auteur

In Italië zijn ze dol op venkel. Niet zo gek, want deze groente zit bomvol smaak. Venkelzaadjes zijn de gedroogde zaadjes van de venkelplant en de combinatie met worst doet mij watertanden. In Toscane gebruiken ze ze de zaadjes in de salami, genaamd Finocchiona. 


meer lezen

Romige paddenstoelen uit Puur Pasta van Laura Santtini

In het boek Puur Pasta staan heerlijke sausen voor bij de pasta maar die je ook goed kunt combineren met aardappels, rijst of een stukje vlees of gevogelte.

 

Dit herfstige gerecht met gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld staat zo op tafel. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, witte wijn en room.

 

Serveer met bijvoorbeeld fettuccinie, een smallere vorm van tagliatelle, of bucatini.


meer lezen

Pasta met kip en prei uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

Hier word ik nou zo blij van. Een makkelijk en snel recept, deze pasta met kip en prei uit Slimme eenpersoons maaltijden van Sam Stern. Je kookt de pasta, stooft de prei met een scheutje wijn en bakt de kip lekker bruin. Dan roer je alles door elkaar met wat roomkaas en mosterd en klaar is je maaltijd. 

De ene helft eet je op en van de andere helft maak je morgen een frittata. Je hoeft dan alleen nog maar eieren aan het kip-preimengsel toe te voegen en de frittata te bakken. Zo gepiept, dus ideaal voor een doordeweekse dag. 

meer lezen