Quick

Maak-je-groentela-leeg-curry

We love groente

Voorwoord van de auteur

 

Een curry is het ultieme gerecht om je groentela in leeg te kieperen. Of het nu een halve courgette is, een handvol verschrompelde worteltjes, een netje vergeten spruiten of een verweesde broccolisteel, met behulp van een paar goedgekozen specerijen blaas je er zo weer nieuw leven in. Als je wilt kun je op het laatst zelfs een restje gare groenten toevoegen, maar doe dat alleen als ze zijn bereid zonder al te veel smaakmakers. Een curry moet ook weer geen kermis worden. 


meer lezen

Spinazie-gehaktballenstoof - Sabankh bil roz

Uit Sumak van Anas Atassi

Voorwoord van de auteur

De Syrische keuken kent verschillende bekende stoofgerechten oftewel 'yakhni' en deze spinaziestoof met gehaktballetjes is er één van. Het is niet het allermooiste gerecht om te zien en als kind wilde ik het dan ook niet eten. Tot mijn moeder me aan Popeye en zijn spierballen herinnerde. Nu vind ik het heerlijk, en het is inderdaad nog gezond ook. Voor mij hoort het met de citroensaus ernaast die mijn moeder er altijd bij gaf, maar die ze eigenlijk van een ander gerecht geleend had. 


meer lezen

Pasta met prei, worst en knoflook-kruidensaus

Uit 7 minuten in de keuken - Pasta

Met dit recept kan je eindeloos variëren. Voeg een ui toe aan de prei of vervang een deel van de prei door courgette. Allebei kan natuurlijk ook. 

Vind je de saus te droog, voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta of witte wijn toe. 

 

Omdat Saucisse de Morteau heel moeilijk verkrijgbaar is hebben wij grillworst gebruikt. Heerlijk!


meer lezen

Aromatische Penang-curry met kip

Uit Curry's van Machteld Smid

Penang wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Maleisië genoemd. Dit is een lekkere milde curry die op verschillende manieren bereid wordt. Deze variant heeft als extraatje geroosterde pinda's. Genieten maar!

meer lezen

Stevige linzencurry met pompoen

Uit Curry's van Machteld Smid

Voorwoord van de auteur

Officieel mag het niet, een currypasta in een Indiase curry. Maar hier doen we het stiekem toch. Omdat het zo makkelijk is en lekker!


meer lezen

Nasi goreng

Uit Foodies maart 2018

Verse boemboe maken, dat is pas lekker. Wil je hem niet zo pittig, voeg dan minder of helemaal geen pepers toe en breng op smaak met sriracha. 


meer lezen

Oosterse schnitzels met ingemaakte komkommer

Uit Delicious. Elke dag bijzonder!

Voorwoord

Geef je ultieme doordeweekse maaltijd een Aziatische draai. De pittige saus smaakt heerlijk bij kip- of runderspiesjes. 

 

Maak zelf vers broodkruim: snijd de korstjes van 4 sneetjes witbrood en laat 30 minuten drogen in de oven op 150 graden. Even afkoelen en fijnmalen.

 

Verder hebben wij veel minder mayonaise gebruikt dan in het recept staat, maar 2 eetlepels. Dat was écht voldoende.


meer lezen

Stroganoff van gemengde paddenstoelen

Uit Slow Cooked Vega van Katy Holder

Voorwoord van de auteur

Hoewel een Stroganoff oorspronkelijk met vlees wordt bereid, is deze stevige vegetarische versie misschien wel lekkerder. Neem indien mogelijk paddenstoelen die rijk aan smaak zijn zoals de portobello. 

 

Wij maakten deze Stroganoff in de multicooker. Superhandig omdat die ook een bakstand heeft. Eerst even de sjalotjes en daarna ook de paddenstoelen aanbakken op de bakstand en daarna ga je over op de slowcook stand. Hoe makkelijk kan het zijn.


meer lezen

Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki

Uit Foodies januari 2019

Dit gerecht maakten wij met half-om-half gehakt. De gehaktballetjes waren ontzettend lekker. We zijn er nog niet uit of nu komt door de citroenrasp of de dille maar dat maakt niet uit. We maken het vast nóg een keer.

 

Orzo vind je in de supermarkt van het merk De Cecco met de naam 'riso'.


meer lezen

Kao pad kung

Uit West eats East

Gebakken rijst met scampi.
En heerlijke rijstschotel vol knapperige groenten en garnalen. En zonder de garnalen heb je een lekker bijgerecht. 

meer lezen

Farfalle met garnalen, mascarpone, doperwten en pistache

Uit de Pastabijbel

Voorwoord van de auteur

Kinderen vinden deze pasta vaak heerlijk. Je kunt de garnalen eventueel nog vervangen door ham, of laat ze weg voor een vegetarische versie. Gebruik vroeg in de zomer verse doperwten want die zijn het allerlekkerst. De rest van het jaar kun je prima met diepvrieserwten werken. 

 

Wij vervingen de garnalen niet door ham maar door stukjes kipfilet en voegden nog een handvol rucola toe aan de pasta. We hebben ervan gesmuld!


meer lezen