Slow

Salade van rode biet, cannellinibonen en jonge spinazie

Uit Slow Cooked Vega van Katy Holder

Voorwoord van de auteur
Dit gerecht smaakt niet alleen heerlijk maar ziet er ook prachtig uit, dankzij de edelsteenachtige kleuren van de rode biet. Serveer de salade als lichte maaltijd met geitenkaas of feta en vergezeld van knapperig brood of als bijgerecht. 

meer lezen

Shepherd's pie

Uit Slow cooking van Danny Jansen

Met heerlijk lamsvlees van boerderijwinkel Hoeve Lange Vonder uit Beek en Donk maakten wij deze Shepherd's pie.

Weer zo'n zalig recept van Danny Jansen (ja, wij zijn écht fan van hem) waar wij als extra groenten wat erwtjes en worteltjes aan toevoegden. Heerlijk!

 


meer lezen

Rundergoulash met gemengde paddenstoelen

Uit Koken & Genieten Oktober 2018

Dit recept is voor hele grote eters. Voor ons was het te veel maar dat is niet erg, is er nog wat over voor morgen. Laat alles wel wat langer stoven want 2 uurtjes is aan de krappe kant en taai vlees is niet de bedoeling.

 

Omdat de supermarkt nog geen cranberry's verkoopt hebben wij kersen gebruikt. Dat was ook heel lekker. 

 


meer lezen

Taco's met rundvlees in Barbacoa-stijl

Uit Taco's van Felipe Fuentes Cruz & Ben Fordham

Voorwoord van de auteur

In mijn kindertijd betekende 'barbacoa' altijd feest en ik heb dierbare herinneringen aan deze traditionele maaltijden. Vaak werd een heel schaap of een geit gebraden, maar voor dit recept gebruikten we runderborst.


meer lezen

Winteravondchili

Uit Jamie's Comfort Food van Jamie Oliver

Een heerlijk gekruide chili met pulled pork en beef. Je stooft het vlees met kikkererwten of cannellinibonen en maakt het af met geroosterde pompoen (of zoete aardappel of wortel), paprika's en pepers.
Lekker met de frisse appelsalsa erbij!

meer lezen

Taqueria-style shredded beef soft taco's

Uit Mexican Slow Cooker Cookbook van Marye Audet

Voorwoord van de auteur

Shredded beef tacos are some of the most delicious foods you will ever eat if you are lucky enough to live near an authentic taqueria or find one in your travels. This recipe looks complicated, but it results in drippy, spicy, slightly tangy, slightly sweet tacos that you'll find yourself making again and again. Prepare these tacos with soft flour tortillas - either white or whole wheat is fine. Warm the tortillas for just a few minutes, and then add the meat, some onions, cheese, and fresh cilantro instead of lettuce. This recipe makes enough for you to have leftovers. Freeze the leftover meat for up to 3 months, and you can have these whenever you crave them.

 


meer lezen